Fusing old and new

When a dilapidated historic building was rescued and restored, beautiful oak beams were retained and clay walls preserved. Now the entire renovated property is protected with a conservation order. The main building provides three spacious luxury apartments, whilst a quaint outbuilding has become a welcoming holiday home. Throughout the development access control stations are installed in robust steel, with a white paint finish that suits this magnificent property. The main intercom unit features a call button, door loudspeaker and video camera, whilst the letterbox is designed to provide letter removal from the front to minimise interior changes. At the other entrances, door entry has been split from the letterbox and the structure allows post to be collected from inside. All these security design variations form a cohesive access control solution for the redevelopment. Innovative security technology sits comfortably within the design of this grand and authentic property.